Лудогорец очаква да получи солиден финансов приход в клубната каса

...
 Лудогорец очаква да получи солиден финансов приход в клубната каса
Коментари Харесай

Лудогорец ще се облажи от титлата на ПАОК в Гърция

 Лудогорец чака да получи стабилен финансов доход в клубната каса след купата на ПАОК в Гърция. Както е известно, разградчани продадоха в клуба от Солун Кирил Десподов през есента, като в клаузата на контракта му е залегнала сума, която " орлите " ще вземат при първото място, като към този момент тя не се оповестява.

 В Разград очакват милиони и от продажбата на Игор Тиаго от Брюж в британския първокласен Брентфорд. Лудогорец си резервира 12,5% от правата на футболиста при предстоящ трансфер. Така в касата на разградчани ще постъпят още 4,6 млн. евро. Процент има и при възможна продажба на Десподов от ПАОК.

Това лято е вероятен произлязъл трансфер и на Якуб Пьотровски, за който орлите могат да приберат към 10 милиона евро. Той е в радара на клубове от Германия и Англия. Полякът следва да взе участие на Евро 2024. И оттова обаче в касата на Лудогорец ще влязат средства.

УЕФА ще заплаща на клубовете малко над 9000 евро дневно за всеки състезател, който е пази цветовете на родината си на Евро 2024. Периодът обгръща от 10 дни преди първия мач на тима до ден след последния дуел. Полша е в една от най-тежката групи на шампионата на Стария континент заедно с тимовете на Франция, Нидерландия и Австрия, като шансът за класиране в директните елиминации не е изключително огромен. Първият мач на  " Дружина Полска " е против Нидерландия на 16 юни, а това значи, че орлите ще получат отплата най-малко за 20 дни - от 6 до 26 юни, като на 25 юни е последният дуел с Франция. Това подсигурява на разградчани най-малко 180 000 евро.
 Кирил Десподов: Титлата с ПАОК е най-големият триумф в кариерата ми
Кирил Десподов: Титлата с ПАОК е най-големият триумф в кариерата ми

" Благодарен съм на всички "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР